Rode pesto even zelf maken...
- Italiaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 09-04-2021
Voor onderstaande lentestamppot had ik rode pesto nodig. Alles in huis behalve geroosterde paprika uit een pot. Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook een recept van rode pesto tegen zonder het missende ingrediënt. Deze pesto dus gemaakt .
Italiaans-stamppotje-rucola-tomaatjes-en-gerookte-kipitaliaans-lentes
Ingrediënten 4 personen
75 gram zongedroogde tomaatjes2 el licht geroosterde pijnboompitjes
3 royale takjes basilicum
25 gram geraspte Pecorino, Parmezaanse kaas of, Grana Padano
peper en zout naar smaak
1 forse teen knoflook
olijfolie, of olie van de gedroogde tomaatjes
Benodigdheden
Staafmixer, of keukenmachine, snijplank en mes.Bereidingswijze
Alles in de blender, keukenmachine of in de beker van de staafmixer. Pureren, olie toevoegen en weer pureren totdat je de juiste consistentie hebt die je lekker vindt.
Bron
EvieKookt eigen tekst en foto's
Serveertip
Ook lekker op een toastje of op brood bij je lunch. Of als dip met rauwkost.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties