Biefstuk Tagliata (in plakjes gesneden) met rucola, Parmezaanse kaas en Italiaanse aardappelen uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Wat een lekker zomers recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
zout
500 gram biefstuk aan een stuk
1 stukje Parmigiano gerriano 100 gram
4 handen rucola
1/2 citroen
goede olijfolie
zout en peper uit de molen
Italiaanse aardappelen uit de oven
1 kg aardappels
flinke scheut olijfolie
1 teentje knoflook
handvol verse rozemarijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal het vlees liefst 45 minuten voor het braden uit de koelkast en zout het vast.
Bak de biefstuk daarna in een drupje olijfolie in een hete koekenpan, of gebruik grillpan of barbecue.
Hoe lang hangt af van de dikte van het vlees: voor 2 biefstukken zou in totaal zou 6 à 7 minuten voldoende moeten zijn, voor één stuk 10-12 minuten.
Het vlees moet rood blijven van binnen!
Schaaf ondertussen met de kaasschaaf krullen van de kaas.
Haal het vlees uit de pan en laat vijf minuten rusten op een plank, afgedekt met aluminiumfolie.
Snij het vlees in plakjes en leg op borden of op een grote schaal.
Bestrooi met peper.
Verdeel de rucola erover.
Besprenkel met wat goede olijfolie en een kneepje citroensap.
Verdeel de krullen kaas erover.

Lekker met:
Italiaanse aardappels uit de oven met rozemarijn.

Oven voorverwarmen op 220°C.
Schil de aardappels of boen ze alleen maar goed schoon onder de kraan.
Snij ze in niet al te kleine stukken.
Hak de rozemarijnblaadjes iets kleiner.
Pel de knoflookteen en snijd in kleine stukjes.
Sprenkel wat olijfolie over de bakplaat of een braadslee.
Doe de aardappels, de rozemarijn en de knoflook erin.
Sprenkel er nog wat extra olijfolie overheen.
Meng tot de aardappels goed bedekt zijn met een laagje olie.
Schuif in de oven en laat in een half uur bruin en knapperig worden. Tussentijds even omscheppen.
Laat de aardappels uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met (grof gemalen) zout.
Materialen

Bron

Kookschrift

Serveertip

Deze oersimpele biefstuk salade is een heerlijke Italiaanse klassieker.
Tagliata betekent 'in plakjes gesneden'.
Het mooiste effect krijg je als je biefstuk koopt aan één stuk, zodat je er zelf daarna mooie plakjes van kan snijden.
Uiteraard valt of staat dit gerecht bij de kwaliteit van het vlees, zorg daarom altijd voor een goede band met je slager.
Italiaanse aardappels uit de oven met rozemarijn
Geurige gebakken aardappels uit de oven met rozemarijn.
Erg makkelijk om te maken, want de aardappels gaan rauw en ongeschild de oven in, je hoeft ze alleen een paar keer om te scheppen.
Wanneer je ook het hoofdgerecht in de oven hebt staan, zet je de aardappels gewoon op de allerlaagste richel, of zelfs op de bodem.
Geen omkijken naar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Janine58 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten