Biefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 09-04-2021
Altijd lekker
Ingrediënten 4 personen
4 haas of kogelbiefstukken4 plakjes parmaham
2 eetl boter
1 eetl olijfolie
8 sjalotten, geschild en in plakjes
4 blaadjes salie
2 eetl rode port
50 gram gorgonzola, op kamertemperatuur, in 4 blokjes
Benodigdheden
keukengarenaluminiumfolie
Bereidingswijze
Bestrooi de biefstukken rondom met zout en versgemalen peper.
Sla de ham in de lengte dubbel en vouw om de zijkanten van de bierstukken.
Bind er vervolgens een stukje keukengaren omheen om de biefstuk mooi in vorm te houden.
Verhit de boter en olie en fruit hierin de sjalotten in een paar minuten lichtbruin op midden hoog vuur.
Voeg de salie toe en fruit nog 1 minuut mee.
Schep de sjalotten en salie uit de pan en houd apart.
Bak in dezelfde pan de medaillons op de ham rondom kort aan en bak den nog 1 minuut per kant op het vlees.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of in de de oven op 75 graden.
Voeg de sjalotten en salie weer toe aan het bakvet.
Blus af met de port en een paar eetlepels water.
Breng aan de kook en breng de jus op smaak met zout en versgemalen peper.
Leg het vlees terug in de pan , leg op elke biefstuk een blokje kaas en warm on 1 minuut mee.
Schep de medaillons op verwarmde borden en schep er wat van de sjalotten jus langs.
Lekker met broccoli of sperziebonen.
Bron
Boodschappen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties