1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Biefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus

Biefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Ingrediënten 4 personen


4 haas of kogelbiefstukken
4 plakjes parmaham
2 eetl boter
1 eetl olijfolie
8 sjalotten, geschild en in plakjes
4 blaadjes salie
2 eetl rode port
50 gram gorgonzola, op kamertemperatuur, in 4 blokjes


Verder heb je nodig


Keukengaren
aluminiumfolie


Altijd lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de biefstukken rondom met zout en versgemalen peper.
Sla de ham in de lengte dubbel en vouw om de zijkanten van de bierstukken.
Bind er vervolgens een stukje keukengaren omheen om de biefstuk mooi in vorm te houden.
Verhit de boter en olie en fruit hierin de sjalotten in een paar minuten lichtbruin op midden hoog vuur.
Voeg de salie toe en fruit nog 1 minuut mee.
Schep de sjalotten en salie uit de pan en houd apart.
Bak in dezelfde pan de medaillons op de ham rondom kort aan en bak den nog 1 minuut per kant op het vlees.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of in de de oven op 75 graden.
Voeg de sjalotten en salie weer toe aan het bakvet.
Blus af met de port en een paar eetlepels water.
Breng aan de kook en breng de jus op smaak met zout en versgemalen peper.
Leg het vlees terug in de pan , leg op elke biefstuk een blokje kaas en warm on 1 minuut mee.
Schep de medaillons op verwarmde borden en schep er wat van de sjalotten jus langs.
Lekker met broccoli of sperziebonen.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top