Babi Smoor

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Heerlijk smoor gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eetl ketjap manis
500 gram varkensvlees, procureur karbonade
3 tenen knoflook
2 blaadjes salem (laurierblaadjes)
1 ui of 2 sjalot
1/2 citroen (sap)
1 theel ketoembar (koriander)
1 theel nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder het bot van circa 500 gr varkenskarbonade en snijd het in hapklare stukjes.
Bestrooi het vlees rondom met wat zout en peper.
Snijd tevens 1 ui en 3 tenen knoflook fijn.
Bak het vlees zo'n 5 minuten rondom in een scheutje olie zodat het dicht schroeit.
Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg 1 tl nootmuskaat en 1 tl ketoembar toe en meng goed door het geheel.
Voeg vervolgens ongeveer 5 el ketjap manis toe en vermeng goed met het vlees.
Schenk ongeveer 250-300 ml (warm) water toe en het sap van een 1/2 citroen.
Voeg ook 2 salem blaadjes toe (als je die hebt).
Laat het geheel nu ongeveer 40-45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan of schuin op de pan.
Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed.
Voeg eventueel wat extra ketjap toe.

Langzaam garen in de oven 40- 45 minuten op 120 graden met 60% vocht.

Bron

Smaakmenutie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten