Babi pangang saus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Echt heerlijk bij Babi Pangang

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel ketjap manis
1 ui
2 teentjes knoflook
2 deciliter bouillon (evt. van tablet)
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels tomaten puree
1 eetlepel droge sherry of Chinese rijstwijn
2 eetlepels Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de ui en knoflook ragfijn
Verhit de olie in een wadjan of wok
Fruit de ui en de knoflook gedurende 2 minuten
Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry en suiker toe.
Blijf zolang roeren tot er een egaal mengsel is verkregen.

Laat de saus op een laag afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen.
Roer de ketjap manis erdoor en voeg eventueel 1 a 2 eetlepels kokend water toe.

Bron

happy chief cook

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten