Appel Crumble
- Wereld, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-04-2021
Dit is een heerlijk nagerecht en zoo makkelijk te maken
Ingrediënten 4 personen
100 gram bloem gezeefd50 gram ongezouten boter in blokjes
75 gram suiker
1 kg friszoete appels (bv Jazz) geschild
2 theel kaneel
1 bakje hazelnoten (95 gr) grof gehakt
poedersuiker
8 bollen vanille ijs
Benodigdheden
OvenBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en 50 gram suiker.
Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels boven de ovenschaal in blokjes.
Strooi er de rest van de suiker en de kaneel over.
Schep om.
Verkruimel het deeg en strooi met de noten over de appels.
Bak de crumble in de oven in 25- 30 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi met poedersuiker.
Schep de appel- notencrumble aan tafel op 8 borden en schep er een bol ijs bij.
Bereid 2 dagen van te voren en bewaar verpakt in vers houd folie in de koelkast.
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties