Appel Crumble

  • Wereld, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Dit is een heerlijk nagerecht en zoo makkelijk te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram bloem gezeefd
50 gram ongezouten boter in blokjes
75 gram suiker
1 kg friszoete appels (bv Jazz) geschild
2 theel kaneel
1 bakje hazelnoten (95 gr) grof gehakt
poedersuiker
8 bollen vanille ijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en 50 gram suiker.
Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels boven de ovenschaal in blokjes.
Strooi er de rest van de suiker en de kaneel over.
Schep om.
Verkruimel het deeg en strooi met de noten over de appels.
Bak de crumble in de oven in 25- 30 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi met poedersuiker.
Schep de appel- notencrumble aan tafel op 8 borden en schep er een bol ijs bij.

Bereid 2 dagen van te voren en bewaar verpakt in vers houd folie in de koelkast.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten