Ajam Smoor

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Heerlijke smoor van kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 braadkuiken of kippendijen
1 grote ui
2 a 3 eetl boter
3 kopjes bouillon of water
2 a 3 eetl ketjap
1 1/2 theel maizena
peper, zout , nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het braadkuiken wordt in stukken gesneden en ingewreven met peper en zout.
Terwijl de kruiden in de kip trekken, verhit u de olie in een braadpan.
In de hete olie braadt u de kip goudbruin.
De gebraden kip goed uit laten lekken.
De grote ui snijdt u fijn en bakt u licht in de boter.
Braad nu de stukken kip mee en voeg de bouillon of water toe.
Zo laat u de kip gaar pruttelen.
De verkregen jus kunt u met maizena binden.

Bron

Oma Keasberry

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten