Ajam Rendang
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
De echte Indonesisceh Rendang
Ingrediënten 4 recipe.people
300 ml kokosmelk700 gram kippedij
4 sjalot
4 tenen knoflook
3 kruidnagels
3 rode pepers (lombok)
2 salem blaadjes (laurier)
2 theel ketoembar (koriander)
2 theel suiker
1 theel laos
1 theel koenjit (kurkuma)
1 eetl ketjap manis
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachineBereidingswijze
Maak een boemboe (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door 3 à 4 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 2-3 rode pepers (of meer), 1 tl laos, 1 tl koenjit, 2 tl ketoembar en 3-4 kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
Verwarm wat olie in de wok en fruit de boemboe op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
Voeg 300 ml kokosmelk toe, 2 tl suiker en 1 flinke el ketjap manis.
Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
Voeg nu 700 g kippendij en 2 blaadjes salem toe en laat het geheel nu minstens 75-90 minuten sudderen op matig vuur.
Roer geregeld even.
Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk uit elkaar
Serveer met witte rijst en een lekkere frisse groente als urap urap of ketoprak.
Eet smakelijk!
In de oven langzaam garen op 120 graden 75- 90 minuten met 60% vocht
Bron
Smaakmenutie