Ajam Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

De echte Indonesisceh Rendang

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 ml kokosmelk
700 gram kippedij
4 sjalot
4 tenen knoflook
3 kruidnagels
3 rode pepers (lombok)
2 salem blaadjes (laurier)
2 theel ketoembar (koriander)
2 theel suiker
1 theel laos
1 theel koenjit (kurkuma)
1 eetl ketjap manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Maak een boemboe (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door 3 à 4 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 2-3 rode pepers (of meer), 1 tl laos, 1 tl koenjit, 2 tl ketoembar en 3-4 kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
Verwarm wat olie in de wok en fruit de boemboe op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
Voeg 300 ml kokosmelk toe, 2 tl suiker en 1 flinke el ketjap manis.
Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
Voeg nu 700 g kippendij en 2 blaadjes salem toe en laat het geheel nu minstens 75-90 minuten sudderen op matig vuur.
Roer geregeld even.
Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk uit elkaar
Serveer met witte rijst en een lekkere frisse groente als urap urap of ketoprak.
Eet smakelijk!

In de oven langzaam garen op 120 graden 75- 90 minuten met 60% vocht

Bron

Smaakmenutie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Janine58 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten