Aardappel tortilla uit de oven met spekjes Spaanse
- Spaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-04-2021
Hartige taart
Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, gesnipperd2 tenen knoflook, uitgeperst
125 gram spekjes
1 rode paprika, in stukjes
600 gram aardappelschijfjes, voorgegaard
5 eieren
handje verse peterselie
zout en peper
Benodigdheden
vorm van 18 x 25 cmBereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de spekjes en paprika toe en bak deze kort mee.
Doe hetzelfde met de aardappelschijfjes., 3 tot 4 minuten meebakken is voldoende.
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
In een losse kom klop je de eieren met peterselie, zout en peper los.
Giet over de aardappels heen.
Bak de aardappeltortilla in ongeveer 30 minuten op 200 graden (boven en onder warmte).
Bron
Laurasbakery
Serveertip
Zowel warm als koud te serveren.
Twee dagen in de koelkast houdbaar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties