Chili con Carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Lekkere bruine bonen schotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 beetje oregano, paprikapoeder, chilipoeder, aromat
300 gr rundergehakt
1 heel prei
1 heel uitje
3 teentjes knoflook
2 heel paprika's rood/ groen
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomaten puree
1 blik bruine bonen
1 blik rode bonen
1 blikje mais korrels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak 300 rundergehakt rul, bak daarna de prei in ringetejs, gesnipperd uitje, gehakte knoflook en paprika in stukjes mee.
Blik tomatenblokjes laten uitlekken, blokjes toevoegen.
Het tomatensap gebruik je later samen met wat water om wat vocht in het gerecht te brengen zodat je het in de pan kan stoven.
Tomatenpuree erdoor mengen en daarna de bruine bonen, rode bonen en een gedeelte van de maiskorrels.
Chili con carne op smaak brengen met oregano, paprikapoeder, chilipoeder en aromat.
Stoofvocht toevoegen (sap en water) en ongeveer 20- 30 minuten laten stoven op een laag vuurtje.

Bron

Kookij

Serveertip

Dit is lekker en makkelijk te combineren met een donker stokbrood en naturel salade.
De sla zoals gebruik is ijsbergsla met yoghurt dressing en de tomaten zijn aangemaakt met balsamico azijn en bestrooid met gedroogde selderijpoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten