Kerrie-uien met kabeljauw uit de oven
- Belgisch, Ovenschotel
- 20-30 min.
Makkelijk en lekker deze ovenschotel
Ingrediënten 4 recipe.people
50 g roomboter580 g kabeljauwfilets
2 uien
2 tenen knoflook
2 el kerriepoeder
125 g crème fraîche
175 g jong belegen geraspte kaas
4 el paneermeel
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en leg in de ovenschaal.
-Verhit in een koekenpan de resterende boter en fruit de uien in 5 min. zacht. Pers de knoflook boven de pan en bak met het kerriepoeder nog 2 min. mee.
-Roer de crème fraîche door het uienmengsel en verdeel over de kabeljauw. Bestrooi de vis met de geraspte kaas en het paneermeel. Bak de vis in ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gaar. Draai voor een knapperig korstje de oven na 20 min. op 220 °C.
-Verdeel de vis over 4 borden.
Bron
JUmbo