Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2021
  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

  • Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

    Gehaktbal – eieren een smeuïge kaasroux en een bodempje van puree.

Gekookte eieren over van Pasen? Uiteraard kun je daar een heerlijke eiersalade mee maken met voldoende mogelijkheden aan variatie. Op YouTube kwam ik echter een filmpje tegen om een balletje gehakt in een eitje te verstoppen. Meestal is dat andersom :) Het recept sprak me meteen aan om zelf te maken, hoewel het wat moeilijk was om precies  te achterhalen  wat er zoal exact aan ingrediënten gebruikt werd. Met dit idee ging ikzelf maar aan de slag en maakte zo een eigen versie. Uiteraard hoef je niet tot volgend jaar te wachten om dit heerlijke gerecht met ( overgebleven , gekleurde paaseieren ) te maken :) , maar kan natuurlijk wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Circa 250 gram zelfgemaakte aardappelpuree
3 hard ( overgebleven gekleurde eieren) gehalveerd

100 gram rundergehakt.
1 el bladpeterselie
1 ½ el gefrituurde uitjes
1 el geraspte pecorino
beetje paneermeel
½ ei geklutst
zwarte peper en paprikapoeder ( mild of pikant ) naar smaak.

Voor de saus
20 gram roomboter
20 gram bloem
20 gram geraspte pecorino
pikant paprikapoeder naar smaak
zwarte peper naar smaak
de 3 uitgewipte eidooiers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaaltje, pan, snijplank mes kom, garde

Bereidingswijze

Maak naar eigen smaak een smeuïge puree in totaal 250-300 gram.
Vet een kleine ovenschaal in en vul deze met de puree. Strijk de puree glad en druk er de gehalveerde eieren in.

Meng alles voor de balletjes gehakt door elkaar , maak 6 balletjes van gelijke grootte . Bij mij was dat 30 gram. Leg de balletjes gehakt in de holletjes van de eieren . Strooi er wat gesnipperde peterselie over het geheel.

Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat de bloem even garen en voeg dan de melk toe. Roer met een garde totdat de saus dikker wordt.
Breng op smaak met paprikapoeder en zwarte peper.

Werk van het vuur af de pecorino en de eidooiers erdoorheen. Giet deze saus over de gehaktbal in de eitjes bestrooi nog lichtjes met wat pecorino en zet voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bestrooi eventueel met wat gesnipperde bieslook of peterselie vlak voor het serveren.

Serveertip

TIP

Dit gerecht bevat geen groente dus heb ik er gekookte asperges bij geserveerd. Lijkt me ook lekker met sperzieboontjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten