Pasta met aspergepesto en gegrilde groene mini-asperges
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-04-2021
=18pxWist je dat =18px... kinderen asperges best lekker vinden als je ze verstopt in deze pesto. Succes gegarandeerd.
Ingrediënten 4 personen
fettucine 500 gwitte asperges (grote) 10
groene asperges (mini) 200 g
knoflook (gepeld) teentjes 2
geraspte parmezaanhandje
amandelschilfers 2 el
olijfolie
grof zeezout
peper
Bereidingswijze
1 Schil de witte asperges en breek het houtachtige gedeelte van de steel. Snij in grove stukken.
2 Maak een pesto door de rauwe asperges te mixen met de gepelde knoflook, 1 eetlepel geraspte parmezaan, de amandelschilfers, een halve koffielepel grof zeezout en 2 eetlepels olijfolie.
3 Spoel de groene mini-asperges en gril ze in de grillpan. Kruid met peper en zout.
4 Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Hou 2 à 3 eetlepels kookvocht apart.
5 Giet de pasta af en meng meteen met de pesto en het kookvocht. Werk af met de gegrilde groene asperges, parmezaan, peper en zout.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties