1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pasta met aspergepesto en gegrilde groene mini-asperges

Pasta met aspergepesto en gegrilde groene mini-asperges

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2021

Ingrediënten 4 personen


Fettucine 500 g
witte asperges (grote) 10
groene asperges (mini) 200 g
knoflook (gepeld) teentjes 2
geraspte parmezaanhandje
amandelschilfers 2 el
olijfolie
grof zeezout
peper



Pasta met aspergepesto en gegrilde groene mini-asperges
Pasta met aspergepesto en gegrilde groene mini-asperges

=18pxWist je dat =18px... kinderen asperges best lekker vinden als je ze verstopt in deze pesto. Succes gegarandeerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de witte asperges en breek het houtachtige gedeelte van de steel. Snij in grove stukken.
2 Maak een pesto door de rauwe asperges te mixen met de gepelde knoflook, 1 eetlepel geraspte parmezaan, de amandelschilfers, een halve koffielepel grof zeezout en 2 eetlepels olijfolie.
3 Spoel de groene mini-asperges en gril ze in de grillpan. Kruid met peper en zout.
4 Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Hou 2 à 3 eetlepels kookvocht apart.
5 Giet de pasta af en meng meteen met de pesto en het kookvocht. Werk af met de gegrilde groene asperges, parmezaan, peper en zout.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top