Citroenpasta met heilbot en asperges

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Citroenpasta met heilbot en asperges

    Citroenpasta met heilbot en asperges

    Citroenpasta met heilbot en asperges

Citroenpasta - heilbot - asperges - TOP ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g gerookte heilbot
1/2 bussel groene asperge
1/2 bussel witte asperge
125 ml citroensap
400 g tagliatelle
1knoflookteentje
2 el basilicum (gehakt + extra blaadjes)
200 g zure room
2 el geraspte parmezaan
2 el kappertjes
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
2 Maak de asperges schoon en snij ze met behulp van een dunschiller in sliertjes. Kook ze 2 minuten in het pastakookvocht. Giet af en hou 75 ml van het kookvocht apart.
3 Pel en snipper de knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Doe de zure room, het citroensap en het pastakookvocht erbij en roer goed om. Kruid met peper en zout.
4 Meng de parmezaan, het gehakt basilicum en de kappertjes door de saus, schep om.
5 Giet de saus bij de pasta en de asperges. Verdeel over borden en werk af met plakjes gerookte heilbot en vers basilicum.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten