1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Kindvriendelijke Hachis Parmentier
  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2021

Het plan was om een echte versie van Hachis Parmentier te maken. Na verschillende recepten te hebben bekeken, kwam ik tot de conclusie om een soort eigen versie te bedenken, mede ook doordat 2 kleinkinderen mee zouden eten. Gelukkig was het een succes  en hebben ook zij zitten smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 6 personen


1 ui gesnipperd
2 grote sjalotten gesnipperd
300 gram rundergehakt
300 gram h.o.h gehakt
2teen knoflook gesnipperd

1 gele paprika in stukjes
300 gram winterpeen in kleine blokjes
300 gram courgette in kleine blokjes
1250 gram geschilde kruimige aardappelen in stukken gesneden
1 kubusje maggi
1 kippenbouillonblokje
gemalen peper naar smaak
zout naar smaak
pikant paprikapoeder naar smaak

1 blikje ( Mutti ) pomodorini


Verder heb je nodig


Snijplank, mes ovenschalen

Bereidingswijze



Blancheer de blokjes winterpeen enkele minuten en giet ze af. Vang het kookvocht op en laat de blokjes uitlekken in een zeef.

Bak in een droge koekenpan het gehakt rul en gaar. Laat het gehakt uitlekken in een zeef en smoor in het aanhangende vet de ui, sjalot en knoflook.


Kook de in stukken gesneden kruimige aardappelen in het kippenbouillonblokje en voeg het blancheer water van de peen toe voor extra smaak.

Kook ze gaar.

Voeg ondertussen de paprika blokjes, courgette blokjes en de blokjes wortel toe en laat ze een vijftal minuutjes stoven.

Voeg het gehakt weer toe en de inhoud van het blikje pomodorini . Maak het blikje schoon met een scheutje water en voeg toe. Prak de tomaatjes fijn en laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Giet de aardappelen af , voeg wat melk en boter ( eventueel wat kookvocht) toe en stamp tot een smeuïge puree.

Breng de inhoud van de hapjespan over in een ovenschaal. Beleg met puree en strooi er 150 gram jong belegen geraspte kaas over. Zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat de kaas een mooi bruin korstje heeft.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top