1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gratin van sintjakobsvruchten met scampi's en asperges

Gratin van sintjakobsvruchten met scampi's en asperges

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2021

Ingrediënten 2 personen


6 sint-jakobsvruchten
6 gepelde scampi's
4 witte asperges
1 el Pineau des Charentes
20 cl zure room
2 el geraspte Parmezaanse kaas
2 el paneermeel
olijfolie



Gratin van sintjakobsvruchten met scampi's en asperges
Gratin van sintjakobsvruchten met scampi's en asperges

Heeerlijke gratin van asperge, st jakobsvruchten en scampi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten, kokend water.
-Laat ze uitlekken en snij in stukken van 5 cm.
-Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sintjakobsvruchten en scampi's gedurende ± 1 min.
-Besprenkel met de Pineau des Charentes en laat even meekoken. (*)
-Verwarm de oven voor op 200°C.

-Voeg de aspergestukjes en zure room toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
-Meng alles goed. Verdeel alles per persoon over kleine ovenschaaltjes.
-Meng de Parmezaanse kaas met het paneermeel.
-Strooi dit mengsel over de inhoud van de ovenschaaltjes.
-Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 10 min bakken.

-Serveer warm.

Serveertip

(*) Je kan de Pineau des Charentes ook vervangen door cognac en dan de saus kort flamberen.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top