Witte asperges op Provençaalse wijze

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Witte asperges op Provençaalse wijze

    Witte asperges op Provençaalse wijze

    Witte asperges op Provençaalse wijze

Op zijn provençaals, dit lekker aspergegerecht dat als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 000 g witte asperges
100 g ansjovis op olie
1 teentje look
150 ml Griekse olijfolie
4 eieren
peterseliepluksels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snij het harde gedeelte onderaan af.
2. Zet de asperges op in koud water en laat ze koken. Zet het vuur af eenmaal het water kookt en laat de asperges verder garen.
3. Pel het teentje look. Mix 50 gr ansjovisjes met olie en het teentje look in de keukenrobot. Voeg de olijfolie straalsgewijs toe tot je een saus bekomt.
4. Zet water op en laat het koken. Voeg de eieren voorzichtig toe aan het kokende water en laat gedurende 5 minuten koken.
5. Haal de eieren uit het water en laat kort afkoelen in koud water.
6. Schik de asperges op het bord en versier met enkele ansjovisjes. Pel de eitjes en zet op de asperges.
7. Werk af met de ansjovissaus en enkele peterseliepluksels. Dien onmiddellijk op.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten