Waterzooi van vis en asperges

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2021
  • Waterzooi van vis en asperges

    Waterzooi van vis en asperges

    Waterzooi van vis en asperges

Makkelijke en lekkere waterzooi van kabeljauw, garnaaltjes ...... 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g witte asperges
1 liter groentebouillon (2 blokjes)
4 kabeljauwhaasjes (diepvries)
2 dl room
100 g grijze garnalen ( gepeld)
1 bosje kervel
saffraanpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde. Snij de asperges in 3 à 4 cm lange stukken.
2. Breng de bouillon aan de kook, kruid met versgemalen peper en zout. Kook de aspergestukken net gaar. Schep ze eruit met een schuimspaan en hou warm.
3. Laat de vis ontdooien en snij de kabeljauwhaasjes in stukken. Pocheer kort in dezelfde bouillon. Schep de vis eruit en hou warm.
4. Voeg de room en een mespunt saffraanpoeder bij de bouillon, kruid bij met peper en zout en laat op een zacht vuur 30 minuten inkoken.
5. Hou enkele plukjes kervel apart en hak de rest fijn.
6. Voeg de asperges en de stukken vis bij de saus en roer de kervel erdoor.
7. Verdeel over voorverwarmde borden, werk af met grijze garnalen en enkele plukjes kervel.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten