1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Waterzooi
  6. Waterzooi van vis en asperges

Waterzooi van vis en asperges

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g witte asperges
1 liter groentebouillon (2 blokjes)
4 kabeljauwhaasjes (diepvries)
2 dl room
100 g grijze garnalen ( gepeld)
1 bosje kervel
saffraanpoeder



Waterzooi van vis en asperges
Waterzooi van vis en asperges

Makkelijke en lekkere waterzooi van kabeljauw, garnaaltjes ...... 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde. Snij de asperges in 3 à 4 cm lange stukken.
2. Breng de bouillon aan de kook, kruid met versgemalen peper en zout. Kook de aspergestukken net gaar. Schep ze eruit met een schuimspaan en hou warm.
3. Laat de vis ontdooien en snij de kabeljauwhaasjes in stukken. Pocheer kort in dezelfde bouillon. Schep de vis eruit en hou warm.
4. Voeg de room en een mespunt saffraanpoeder bij de bouillon, kruid bij met peper en zout en laat op een zacht vuur 30 minuten inkoken.
5. Hou enkele plukjes kervel apart en hak de rest fijn.
6. Voeg de asperges en de stukken vis bij de saus en roer de kervel erdoor.
7. Verdeel over voorverwarmde borden, werk af met grijze garnalen en enkele plukjes kervel.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top