Gekoeld soepje van witte asperges

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2021
  • Gekoeld soepje van witte asperges

    Gekoeld soepje van witte asperges

    Gekoeld soepje van witte asperges

Gekoelde aspergeroomsoep in een glaasje...lekker en super als starter van een lekker dineetje , ook als amuse een toppertje ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kg witte asperges
1 aardappel
1 l kippenbouillon
200 ml room
4 groene aspergepunten
boter
nootmuskaat
1 laurierblaadjes
1 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de aardappel en snij in blokjes.
-Schil de witte asperges met de dunschiller vanaf het kopje naar beneden en snij het harde voetje eraf.
-Snij de asperges in kleine stukjes en stoof samen met de aardappelblokjes in boter, zonder te laten kleuren.
-Overgiet met de kippenbouillon, voeg laurier toe en breng aan de kook. Laat gaar koken in 30 min.
-Verwijder het laurierblaadje.

-Mix de soep en duw door een zeef.
-Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Zet minstens 1 u in de koelkast.

-Snij de aspergetips met een dunschiller in fijne linten.
-Serveer de koude soep in kleine glaasjes en werk af met de groene aspergetagliatelle.
-Rasp er wat zeste van citroen over en serveer.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten