
Gekoelde aspergeroomsoep in een glaasje...lekker en super als starter van een lekker dineetje , ook als amuse een toppertje !
-Schil de aardappel en snij in blokjes.
-Schil de witte asperges met de dunschiller vanaf het kopje naar beneden en snij het harde voetje eraf.
-Snij de asperges in kleine stukjes en stoof samen met de aardappelblokjes in boter, zonder te laten kleuren.
-Overgiet met de kippenbouillon, voeg laurier toe en breng aan de kook. Laat gaar koken in 30 min.
-Verwijder het laurierblaadje.
-Mix de soep en duw door een zeef.
-Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Zet minstens 1 u in de koelkast.
-Snij de aspergetips met een dunschiller in fijne linten.
-Serveer de koude soep in kleine glaasjes en werk af met de groene aspergetagliatelle.
-Rasp er wat zeste van citroen over en serveer.
Spar