Klassieke asperges met Brabantse ham

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2021
  • Klassieke asperges met Brabantse ham

    Klassieke asperges met Brabantse ham

    Klassieke asperges met Brabantse ham

Voorjaar betekent Asperges! Het witte goud. Je kunt de asperges op talloze manieren bereiden. Maar dit is een van de meer klassieke manieren. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5kg witte asperges
125g roomboter
4 eieren
250g Brabantse achterham in plakjes
4 el peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 aspergepan of hapjespan
1 schuimspaan

Bereidingswijze

Doe de asperges met 25 g boter in een hapjespan. Voeg een snuf zout en zoveel water toe tot de asperges net zijn bedekt. Breng aan de kook. Kook de asperges op matig vuur 8 min. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. zachtjes verder garen in het warme kookvocht.

Kook de eieren in 5 min. zacht.

Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrooi de botersaus met zout en peper naar smaak.

Neem met een schuimspaan de asperges uit de pan en verdeel over 4 borden.

Halveer de eieren en leg ze samen met de ham naast de asperges. Schenk de botersaus over de asperges en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten