1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Romige risotto met spinazie gerookte zalm en pijnboompitten

Romige risotto met spinazie gerookte zalm en pijnboompitten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2021

Ingrediënten 2 personen


150 gram risottorijst
2 eetlepels olijfolie
1 klein sjalotje, gesnipperd
1/8 ltr. witte wijn
150 gram babyspinazie (koelvak supermarkt)
100 gram gerookte zalm, ins tukjes
plm. 500 ml kippenbouillon of kruidenbouillon (van tablet)
peper, zout, snuf nootmuskaat
paar druppels tabasco
flinke eetlepel mascapone of crème fraîche
2 eetlepel geroosterde pijnboompitten
eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Hapjespan


Risotto met verse babyspinazie, stukjes gerookte zalm, mascpone en pijboompitten.
Risotto met verse babyspinazie, stukjes gerookte zalm, mascpone en pijboompitten.

De risotto wordt op de bekende wijze (zie recept) bereid. Pas kort voor het einde gaat de verse babyspinazie, gerookte zalm en de mascarpone erdoor. De pijnboompitjes worden geroosterden gaan er op het allerlaatst door. Lekker met Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en bak hierin de sjalotsnippers glazig.
Voeg de rijst eraan toe en bak deze al roerend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn eraan toe. Breng aan de kook en laat de rijst zachtjes sudderen tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Voeg nu steeds een beetje van de warme bouillon bij de rijst. Rijst rustig laten sudderen tot het vocht is opgenomen. De rijst is na 20 tot 25 minuten klaar. De rijst moet wat vochtig blijven.
Na 20 minuten, als de rijst bijna gaar is, de spinazie beetje bij beetje toevoegen tot alle spinazie is geslonken. Dan de stukjes gerookte zalm erdoor. Alles goed doorwarmen.
Roer de mascarpone erdoor.
Maak de risotto nog op smaak met peper, zout, snufje nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
Voor het opdienen bestrooien met de geroosterde pijnboompitten.

Serveertip

Voor de liefhebber: strooi er wat vers geraspte Parmezaanse kaas over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top