mini omeletjes

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2021

Glutenvrij brood, ik kan het er nog niet echt mee vinden. Maar vooruit, deze keer maar weer eens een broodje gebakken omdat ik voor dit recept broodrondjes nodig had.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
12 hele kleine eitjes
12 plakjes ontbijtspek
6 tot 12 sneetjes brood (kan wit of bruin zijn, gewoon of glutenvrij)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm
ronde uitsteker of glas
oven

Bereidingswijze

- Neem een uitsteker of glas ter grootte van de bodem van je muffinvormpje
en steek uit de sneetjes brood 12 cirkels.
- Leg de broodrondjes onder in de muffinvorm.
- Bak het spek even kort op een koekenpan of op een keukenpapiertje in de magnetron
- Leg op elk broodrondje een plakje spek. Probeer het zo te schikken dat er nog een eitje in past.
- Breek een eitje boven elk muffinholletje. Zelf heb ik het ei eerst in een beker gedaan en voorzichtig in het
bakje gegoten, er daarbij voor zorgend dat de dooier heel op het geheel kwam te liggen. Eiwit dat overbleef ,
omdat anders het bakje overliep, heb ik bewaard voor de meringue.
- Plaats de muffinvorm in de oven en bak het ei in 15 tot 18 minuten totdat het eigeel gestold is en het eiwit niet
meer glazig is.
- Uit de oven halen en warm serveren.

Bron

geen idee, ik vermoed, lang geleden al, van internet

Serveertip

Indien nodig kun je er nog wat zout en peper op strooien.
Ideaal om oud brood lekker mee te maken. En het staat nog leuk ook.
Je kunt dit zowel met gewone witte of bruine boterhammen doen als met glutenvrije.
De schaal was snel leeg tijdens onze Paasbrunch. Iedereen vond ze lekker. Yeh!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten