Pesto Calabrese
- Italiaans, Saus/dressing
- 10-20 min.
Pesto volgens het recept van Calabrië
Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode paprika's1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, gehakt
2 zongedroogde tomaten, (ong. 20 g)
50 g geblancheerde amandelen
1 snufje chilivlokken
100 g ricotta
30 g Parmezaanse kaas
30 g pecorino
citroensap, naar smaak
zout, naar smaak
vers gemalen zwarte peper
amandelschilfers, (geroosterd) om te garneren
Bereidingswijze
1 -Begin met het 'verkolen' van de paprika's in een hete grillpan of direct boven de vlam van een gaskookplaat, draaiend terwijl de huid zwart wordt. Eenmaal volledig verkoold, in een kom plaatsen en afdekken met huishoudfolie (dit maakt het verwijderen van de schil gemakkelijker)
2 -Terwijl de paprika's afkoelen, verhit je de olijfolie in een pan en fruit je de ui en knoflook tot ze zacht maar niet gekleurd zijn
3 -Zodra de paprika's voldoende zijn afgekoeld om te hanteren, verwijdert u de schil, het steeltje en de zaadjes. Doe het vruchtvlees in een blender samen met de gebakken ui en knoflook en de rest van de ingrediënten behalve het citroensap, zout, peper en amandelschilfers
4- Mix tot je een grove pasta hebt, proef en breng op smaak met citroensap, zwarte peper en een beetje zout indien nodig (de kazen zullen op zichzelf waarschijnlijk genoeg zout geven)
Bron
great Italian chefs