Pesto Calabrese

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Pesto Calabrese

    Pesto Calabrese

    Pesto Calabrese

Pesto volgens het recept van Calabrië

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode paprika's
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, gehakt
2 zongedroogde tomaten, (ong. 20 g)
50 g geblancheerde amandelen
1 snufje chilivlokken
100 g ricotta
30 g Parmezaanse kaas
30 g pecorino
citroensap, naar smaak
zout, naar smaak
vers gemalen zwarte peper
amandelschilfers, (geroosterd) om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 -Begin met het 'verkolen' van de paprika's in een hete grillpan of direct boven de vlam van een gaskookplaat, draaiend terwijl de huid zwart wordt. Eenmaal volledig verkoold, in een kom plaatsen en afdekken met huishoudfolie (dit maakt het verwijderen van de schil gemakkelijker)
2 -Terwijl de paprika's afkoelen, verhit je de olijfolie in een pan en fruit je de ui en knoflook tot ze zacht maar niet gekleurd zijn
3 -Zodra de paprika's voldoende zijn afgekoeld om te hanteren, verwijdert u de schil, het steeltje en de zaadjes. Doe het vruchtvlees in een blender samen met de gebakken ui en knoflook en de rest van de ingrediënten behalve het citroensap, zout, peper en amandelschilfers
4- Mix tot je een grove pasta hebt, proef en breng op smaak met citroensap, zwarte peper en een beetje zout indien nodig (de kazen zullen op zichzelf waarschijnlijk genoeg zout geven)

Bron

great Italian chefs

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten