Salade met kip gepocheerd in muntthee
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Salade van kip, net iets anders, maar ook erg lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pakje veldsla1 ijsbergsla
2 avocado's
2 sjalotten
500 g kipfilet
4 dikke sneden zuurdesem afbakstokbrood
1 bosje munt
1 zakje groene thee
75 g parmezaanschilfers
pesto calabrese ( kant en klaar) of zelf bereiden ( recept op de site)
2 limoenen
1 tl mosterd
1 tl honing
8 el olijfolie
Bereidingswijze
-Breng een pot met water aan de kook. Voeg het theezakje, ½ van de munt en de kipfilet toe.
-Pocheer in 12 à 15 min op een zacht vuur gaar.
-Rooster het brood goudbruin en trek in stukjes.
-Klop de dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-Pel de sjalotten en snij ze in fijne reepjes.
-Halveer de avocado's en verwijder de pit.
-Verdeel de salade over 4 borden, bestrooi met sjalotreepjes en schik ½ avocado op elk bord.
-Besprenkel met de dressing.
-Trek het kippenvlees in reepjes, verdeel over de salade en besprenkel met de rest van de dressing.
-Bestrijk de stukjes brood met pesto en schik ze tussen het vlees.
-Werk af met parmezaanschilfers en garneer met een takje munt.
Bron
spar