1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Salade met kip gepocheerd in muntthee

Salade met kip gepocheerd in muntthee

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2021

Ingrediënten 4 personen


1 pakje veldsla
1 ijsbergsla
2 avocado's
2 sjalotten
500 g kipfilet
4 dikke sneden zuurdesem afbakstokbrood
1 bosje munt
1 zakje groene thee
75 g parmezaanschilfers
pesto calabrese ( kant en klaar) of zelf bereiden ( recept op de site)
2 limoenen
1 tl mosterd
1 tl honing
8 el olijfolie



Salade met kip gepocheerd in muntthee
Salade met kip gepocheerd in muntthee
Salade met kip gepocheerd in muntthee
Salade met kip gepocheerd in muntthee

Salade van kip, net iets anders, maar ook erg lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng een pot met water aan de kook. Voeg het theezakje, ½ van de munt en de kipfilet toe.
-Pocheer in 12 à 15 min op een zacht vuur gaar.
-Rooster het brood goudbruin en trek in stukjes.
-Klop de dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-Pel de sjalotten en snij ze in fijne reepjes.
-Halveer de avocado's en verwijder de pit.
-Verdeel de salade over 4 borden, bestrooi met sjalotreepjes en schik ½ avocado op elk bord.
-Besprenkel met de dressing.
-Trek het kippenvlees in reepjes, verdeel over de salade en besprenkel met de rest van de dressing.
-Bestrijk de stukjes brood met pesto en schik ze tussen het vlees.
-Werk af met parmezaanschilfers en garneer met een takje munt.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top