1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Cilbir met kikkererwten

Cilbir met kikkererwten

  • Turks, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2021

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepel gekookte kikkererwten (blik)
arachideolie
1 tl ras el hanout
1 Turks brood
300 ml Griekse yoghurt
1 teentje look
1 bosje dille
1 kl paprikapoeder
½ tl chilivlokken
1 tl komijn
60 g boter, op kamertemperatuur
alcoholazijn
8 eieren



Cilbir met kikkererwten
Cilbir met kikkererwten

Stevig Turks ontbijt 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Spoel de kikkererwten en dep droog. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olie en bestrooi met ras el hanout. -Rooster in de voorverwarmde oven knapperig goudbruin.
-Pel en rasp de look boven de yoghurt. Kruid met versgemalen peper en zout. Snipper de dille fijn en schep erdoor.

Specerijenboter:
-smelt de boter en voeg komijn, chili, paprikapoeder en een snuif zout toe.
Gepocheerde eieren:
-breng water aan de kook en voeg er een scheutje azijn en wat zout aan toe.
-Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes en maak met behulp van een garde een draaikolk in het kokende water. Laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Schep het ei, als het eiwit mooi rondom gestold is, uit het water met behulp van een schuimspaan. Leg in warm water terwijl je het volgende ei pocheert.
-Verdeel de yoghurt over de borden en schik de gepocheerde eieren erop.
-Bedruppel met de specerijenboter en werk af met geroosterde kikkererwten.

Serveer met Turks brood.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top