1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Courgette
  5. Courgetti
  6. Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.

Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Ingrediënten 2 personen


500 gram witte asperges geschild en in stukjes van circa 3 cm
100 gram mini penne
1 citroen liefst biologisch goed schoon geboend
75 ml crème fraîche ( Ik nam Griekse Yoghurt 2 % vet)
1 kleine courgette in sliertjes ( courgetti)
150 gram gerookte zalm ( Ik had 250 gram warm gerookte zalm) in stukjes geplukt
2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas ( Ik had Pecorino)


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal , snijplank en mes rasp


Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.

Het Paasweer werkt niet echt mee en dan te bedenken, dat we enkele dagen geleden al een zomers voorproefje genoten hebben. Een ovenschotel is een uitkomst bij dit weer. Heerlijk en snel klaar  en  gewoon lekker genieten van een uitstekend DUO. Asperges en zalm. Het gouden koppel !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aspergestukjes in 10-12 minuten gaar. Voeg de pasta na circa 5 minuten kooktijd van de asperge toe en kook deze mee. ( Dat is 7 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking)

Giet af en vang wat kookvocht op.

Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit. Klop sap en het grootste deel van de rasp door de Griekse yoghurt.

Werk de zalm, courgetti en de op smaak gebrachte room door de pasta en de asperges. Voeg een scheutje kookwater toe om het extra smeu{ig te maken. en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout. Doe alles over in een ovenschaal en bestrooi met de grof geraspte pecorino. Zet onder de op de hoogste stand voorverwarmde grill en laat de kaas smelten Genieten van een super lekkere asperge ovenschotel.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Voor dit gerecht hoef je niet de allerduurste asperges te gebruiken. Met groene asperges ook erg lekker. Nog sneller klaar , omdat deze niet geschild hoeft te worden.

Bron

Puur Gezond maar het recept naar eigen smaak aangepast. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top