Luchtige Omelet gevuld met asperges en gerookte kalkoenfilet....
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Heerlijke lunch met extra groente van asperges. Snel klaar .
Ingrediënten 2 recipe.people
6 mooie asperges geschild en het kontje afgesneden½ kippenbouillonblokje( met minder zout)
4 plakjes gerookte kalkoenfilet ( boterhambeleg)
2 hele sprieten bieslook
1 el gesnipperde bieslook
VOOR DE OMELET
3 eieren los geklopt
2 dessert lepels Griekse yoghurt 2 % vet
zwarte peper en mild paprikapoeder naar smaak
snufje zout
VOOR HET SAUSJE
1 dessert lepel mayonaise
2 dessertlepels Griekse yoghurt
beetje gesnipperde bieslook
eventueel een snufje peper en zout.
Benodigdheden
Snijplank, mes, schaar, dunschiller en 2 pannenBereidingswijze
Kook de asperges in het halve kippenbouillonblokje gaar.
Klop de eieren los ,voeg 2 dessertlepels Griekse Yoghurt peper, snuf zout en paprikapoeder toe. Roer goed door elkaar.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak een omelet van de helft van het mengsel. Haal uit de pan en houd warm.
Bak een tweede omelet .
Leg de omelet op een ( voorverwarmd) bord en leg er 2 plakjes gerookte kalkoenfilet op. Daarop 3 asperges. Maak er rolletjes rolletjes van.
Bind het rolletje voorzichtig met een sprietje bieslook vast. Strooi de rest van de bieslook erover en serveer de asperge omelet met het sausje ernaast of erop.
Serveertip
Serveer met een minibroodje met een plakje kalkoenfilet