glutenvrije slof met lemon curd en meringue

  • Europees, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Het recept van de sloffenbodem staat hier al ergens te lezen. 
We gaan nu voor de topping, de erg lekkere topping :)
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
recept van de glutenvrije sloffenbodem is hier elders te vinden op mijn pagina .

voor de Lemon Curd:
110 gr ongezouten boter
3 eieren
225 gr suiker
3 citroenen

voor de Meringue:
2 eiwitten
70 gr kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

vetvrije kom
mixer
crème brulee brander

Bereidingswijze

Lemon Curd:
- rasp de citroenen
- pers het sap uit de citroenen
- verwarm de boter tot die net gesmolten is
- mix de eieren, suiker, citroensap en citroenrasp
- voeg deze vloeistof toe, beetje bij beetje, aan de boter
- verwarm het geheel 5 minuten in de magnetron en roer het elke minuut om met een vork
- bewaar de Lemon Curd in een af te sluiten glazen pot in de koelkast
(na gebruik op de kop in de koelkast bewaren.

Meringue:
- klop de eiwitten stijf met de mixer in een vetvrije kom
- voeg beetje bij beetje de suiker toe

Verdeel een laagje lemon curd over de sloffenbodem.
verdeel daar het eiwitmengsel over en brand het met een crème brulee brander mooi goudbruin.
omdat wij hem hebben gebakken voor de paasdagen hebben we er eitjes van chocolade over verdeeld.

Bron

de slof van Rutger Bakt en de rest van een papiertje in mijn kladblok. Geen idee waar dat vandaan kwam.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten