1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Ingrediënten 4 personen


4 aubergines
400 gr champignons
6 tomaten
2 uien
3 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
1 rode peper
sap van 1 citroen
potje zongedroogde tomaten
2 stukken geitenkaas (vers)
geraspte Goudse kaas
verse peterselie



Gevulde aubergine
Gevulde aubergine

Je kunt variëren wat je wilt. Evt. gehakt gebruiken als je niet vegetarisch wilt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden

- Snijdt de aubergines in de lengte door en verwijder met een lepel het grootste deel van het vruchtvlees. Hak het fijn en meng het met het citroensap.
- Hak de champignons in stukjes (niet te klein)
- Snijdt de tomaten in stukken (verwijder het natte binnenste)
- Snijdt de zongedroogde tomaten (half potje) in stukjes
- Snipper de uien en de knoflook
- Snijdt de bleekselderij in partjes
- Snijdt de rode peper in dunne reepjes (verwijder de zaadlijst niet, want dan kun je net zo goed paprika gebruiken)
- Fruit de ui. Voeg rode peper toe. Voeg knoflook toe. Voeg bleekselderij toe.
- Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe en bak een minuut of 5. Roer regelmatig.
- Voeg de tomaatstukjes toe en
- Voeg de gehakte aubergine toe en bak nog een minuut of 4
- Voeg de zongedroogde tomaatstukjes toe
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Vul de halve aubergines met het mengsel
- Verdeel de geitenkaas over de aubergines
- Strooi de geraspte kaas erover
- Bak af in de oven tot de kaas is gesmolten en de geitenkaas bruin wordt.

Serveertip

Bestrooi met verse gehakte peterselie en serveer met rijst en evt. gegrilde vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcobernard


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcobernard
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top