rivier kreeft thermidor

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021
  • rivier kreeft thermidor

    Rivier kreeft thermidor

    Rivier kreeft thermidor

kreeft thermidor , een beroemd klassiek gerecht maar duur , dat kan anders.
Rivier kreeft is hier een plaag dus ik moest wat met me eigen gevangen dingetjes. 
je kunt ze gewoon bij de visboer halen als staartjes ( support your locals! ) of heel , waar je weer een heerlijk soepje van kan koken. 
het originele recept gaat uit van verse kreeft die gekookt wordt in bouillon, dat heb ik weggelaten , verse rivier kreeft is niet voor iedereen weggelegd. en wordt altijd gekookt aangeboden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram rivierkreeften staarten.

voor de korst:
1 dikke snee brood, zonder korsten
1 handje platte peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1citroen, de schil en het sap
1 scheutje olijfolie
2 el geraspte Parmezaanse kaas
peper - zout

Voor de saus:
1/2e ui, fijngesnipperd
1 blaadje laurier
1 takje tijm
100 ml Elixir d'Anvers nergens te krijgen , vervangen door LICOR 43
enkele takjes dragon
1 kl Maille mosterd
100 ml room
1 klontje boter
2 el tomatenblokjes
peper - zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadslee
oven
kookpan voor saus
zeef

Bereidingswijze

de korst. Rooster de snee brood kort in de oven of de broodrooster tot die krokant is en hak fijn. Doe de kruimels in een kom en voeg alle andere ingrediënten voor de korst nog toe. Meng goed onder mekaar.

de saus. Stoof de fijngesnipperde halve ui samen met de tijm en de laurier aan in een flinke klont boter. Blus met licor 43 en voeg nog twee takjes dragon, mosterd en een scheutje water toe. Laat opkoken en voeg vervolgens de room toe. Laat enkele minuten inkoken en passeer de saus daarna door een zeef. Werk de saus nog af met fijngehakte dragonblaadjes, een klontje koude boter, tomatenblokjes, peper en zout.

Leg het kreeftjesvlees in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en bestrooi ze met het brood mengsel . Zet ze vervolgens 10 minuutjes in de oven op 180 graden alvorens te serveren.

Bron

njam, plus eigen

Serveertip

serveer in bv kommen samen met stokjes voor je gasten .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten