1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. rivier kreeft thermidor

rivier kreeft thermidor

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Ingrediënten 4 personen


750 gram rivierkreeften staarten.

voor de korst:
1 dikke snee brood, zonder korsten
1 handje platte peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1citroen, de schil en het sap
1 scheutje olijfolie
2 el geraspte Parmezaanse kaas
peper - zout

Voor de saus:
1/2e ui, fijngesnipperd
1 blaadje laurier
1 takje tijm
100 ml Elixir d'Anvers nergens te krijgen , vervangen door LICOR 43
enkele takjes dragon
1 kl Maille mosterd
100 ml room
1 klontje boter
2 el tomatenblokjes
peper - zout


Verder heb je nodig


Braadslee
oven
kookpan voor saus
zeef


rivier kreeft thermidor
rivier kreeft thermidor

Kreeft thermidor , een beroemd klassiek gerecht maar duur , dat kan anders.
Rivier kreeft is hier een plaag dus ik moest wat met me eigen gevangen dingetjes. 
je kunt ze gewoon bij de visboer halen als staartjes ( support your locals! ) of heel , waar je weer een heerlijk soepje van kan koken. 
het originele recept gaat uit van verse kreeft die gekookt wordt in bouillon, dat heb ik weggelaten , verse rivier kreeft is niet voor iedereen weggelegd. en wordt altijd gekookt aangeboden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De korst. Rooster de snee brood kort in de oven of de broodrooster tot die krokant is en hak fijn. Doe de kruimels in een kom en voeg alle andere ingrediënten voor de korst nog toe. Meng goed onder mekaar.

de saus. Stoof de fijngesnipperde halve ui samen met de tijm en de laurier aan in een flinke klont boter. Blus met licor 43 en voeg nog twee takjes dragon, mosterd en een scheutje water toe. Laat opkoken en voeg vervolgens de room toe. Laat enkele minuten inkoken en passeer de saus daarna door een zeef. Werk de saus nog af met fijngehakte dragonblaadjes, een klontje koude boter, tomatenblokjes, peper en zout.

Leg het kreeftjesvlees in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en bestrooi ze met het brood mengsel . Zet ze vervolgens 10 minuutjes in de oven op 180 graden alvorens te serveren.

Serveertip

Serveer in bv kommen samen met stokjes voor je gasten .

Bron

Njam, plus eigen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top