Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g bereid boerengehakt (beenhouwerij)300 g erwten extra fijn (diepvries)
400 g spinazie
1 ui
2 knoflook teentjes
7 dl melk
100 g geraspte kaas voor gratin
3 el boter
16 cannelloni
3 el bloem
1 el olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingswijze
-Snipper de ui en het knoflook fijn.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Vul de cannelloni met het boerengehakt en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Doe er de spinazie bij en laat 3 à 5 min. slinken. Meng er de diepgevroren erwten onder en kruid met peper en zout. Lepel over de cannelloni.
4 Smelt de boter in de kookpot van de groenten en meng er de bloem onder. Laat even drogen. Doe er de melk beetje bij beetje en al roerend bij, tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
5 Giet de saus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Bron
colruyt