Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

    Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

    Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g bereid boerengehakt (beenhouwerij)
300 g erwten extra fijn (diepvries)
400 g spinazie
1 ui
2 knoflook teentjes
7 dl melk
100 g geraspte kaas voor gratin
3 el boter
16 cannelloni
3 el bloem
1 el olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snipper de ui en het knoflook fijn.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Vul de cannelloni met het boerengehakt en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Doe er de spinazie bij en laat 3 à 5 min. slinken. Meng er de diepgevroren erwten onder en kruid met peper en zout. Lepel over de cannelloni.
4 Smelt de boter in de kookpot van de groenten en meng er de bloem onder. Laat even drogen. Doe er de melk beetje bij beetje en al roerend bij, tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
5 Giet de saus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten