1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Ingrediënten 4 personen


600 g bereid boerengehakt (beenhouwerij)
300 g erwten extra fijn (diepvries)
400 g spinazie
1 ui
2 knoflook teentjes
7 dl melk
100 g geraspte kaas voor gratin
3 el boter
16 cannelloni
3 el bloem
1 el olijfolie
nootmuskaat
peper en zout



Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten
Cannellonigratin met boerengehakt en groene groenten

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de ui en het knoflook fijn.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Vul de cannelloni met het boerengehakt en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Doe er de spinazie bij en laat 3 à 5 min. slinken. Meng er de diepgevroren erwten onder en kruid met peper en zout. Lepel over de cannelloni.
4 Smelt de boter in de kookpot van de groenten en meng er de bloem onder. Laat even drogen. Doe er de melk beetje bij beetje en al roerend bij, tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
5 Giet de saus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top