1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spinazie
  6. Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie

Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Ingrediënten 4 personen


3 sneden beenham
400 g paprikareepjes (diepvries)
300 g spinazie (diepvries)
1 ui
3 knoflook teentjes
100 g geraspte kaas voor gratin
25 cl extra lichte room
15 lasagnevellen
400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
200 g rode kidneybonen (blik)
2 el bloem
2 el spaghettikruiden
1 el olijfolie
peper en zout



Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie
Mexicaanse lasagne met ham en romige spinazie

Lekkere pittige variante van de gekende lasagne maar dan met Mexicaanse toets

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

Bereiding (15 min. + 45 min. in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.
3 Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed.
4 Overgiet met de tomatenstukjes en 4 dl water en laat 5 min. koken. Kruid met de spaghettikruiden, peper en zout. Meng er de kidneybonen onder.
5 Doe intussen de room in een steelpan en laat er de diepgevroren spinazie in smelten op een zacht vuur.
6 Verdeel een laagje tomatensaus over een ovenschaal en schik er een laag lasagnevellen naast elkaar op. Voeg een sneetje ham toe. Bedek opnieuw met tomatensaus, lasagnevellen en ham tot alles op is. Eindig met de spinazie en bestrooi met de geraspte kaas.
7 Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top