
Lekker en makkelijk
- Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.
- Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 1 à 2 cm.
- Snij de ui in fijne repen.
- Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de aardappelen en wortelen 2 min. Blus met 2,5 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 20 à 30 min. afgedekt koken. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe. Plet kort met een pureestamper en meng er de diepgevroren doperwten onder. Laat nog 5 min. al roerend opwarmen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 2 min. goudbruin aan elke kant. Laat 20 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.
- Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de ui glazig. Bestrooi met de bloem, overgiet met de room en voeg de pickes toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.
Afwerking
Verdeel de stamppot en de blinde vinken over de borden en lepel er de saus over.
Colruyt