1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus

Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2021

Ingrediënten 4 personen


4 blinde vinken (kant en klaar)
300 g erwten (diepvries)
500 g wortelen
1 ui
1kg aardappelen
20 cl extra lichte room
3 el boter
1 tl bloem
3,5 el Devos-Lemmens pickles
1/2 blokje groentebouillon
nootmuskaat
peper en zout



Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus
Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus

Lekker en makkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.
- Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 1 à 2 cm.
- Snij de ui in fijne repen.


- Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de aardappelen en wortelen 2 min. Blus met 2,5 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 20 à 30 min. afgedekt koken. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe. Plet kort met een pureestamper en meng er de diepgevroren doperwten onder. Laat nog 5 min. al roerend opwarmen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 2 min. goudbruin aan elke kant. Laat 20 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.
- Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de ui glazig. Bestrooi met de bloem, overgiet met de room en voeg de pickes toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.

Afwerking

Verdeel de stamppot en de blinde vinken over de borden en lepel er de saus over.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top