Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2021
  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

  • Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

    Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

Toen ik een savooiekool kocht bij de groenteboer vertelde hij dat het ook erg lekker is als je boerenkoolstamppot maakt om daar wat savooiekool (groene kool) aan toe te voegen. Je stamppot wordt daar heel lekker smeuïg van vertelde hij. Omdat ik goede raad altijd ter harte neem, heb ik de proef op de som genomen en dit is het resultaat.
Eerder had ik al eens een combinatie gemaakt van savooiekool met prei: ( Irish-colcannon-van-yvette-van-boven ) En die was ook erg lekker.


TIP: Lekker met verse worst of saucijzen en een heerlijk kuiltje jus.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram boerenkool
- 250 gram Savooiekool
- 1 ½ kilo (kruimige) aardappelen
- 1 flinke ui
- 150 gram gerookte spekreepjes (of katenspek)
- scheutje melk
- 1 el mosterd
- klont boter
- peper, zout, nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de aardappelen samen met de boerenkool gaar.
- Bak in een andere pan de spekjes, voeg de ui toen en even later de in dunne reepjes gesneden savooiekool. Laat dit even samen stoven.
- Stamp de gekookte aardappelen en kool met melk, mosterd, boter en peper, zout en nootmuskaat tot een mooi glad geheel.
- Voeg het spek, ui, kool mengsel toe en schep het door de stamppot.

Serveertip

Lekker hierbij is verse worst of saucijzen en natuurlijk een kuiltje jus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten