1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. Tzatziki

Tzatziki

  • Grieks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2021

Ingrediënten 4 personen


250 gram Griekse yoghurt
½ komkommer
1 tl zout
1 tl oregano
1-2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
een paar druppeltjes tabasco
een snufje suiker



Erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de komkommer doormidden en haal de zaadlijsten er met een lepeltje uit.
Rasp de komkommer grof en meng deze met het zout.
Doe de komkommer in een zeef en zet deze op een kom om het vocht op te vangen. Zet koel weg.
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en doe er de knoflook bij.
Roer er ook de oregano en een drupje tabasco doorheen.
Dek af en zet koel weg. Na ongeveer 4-5 uur mag de komkommer bij de yoghurt.
Knijp er eerst nog zo veel mogelijk vocht uit voordat deze bij de yoghurt gaat.
Roer goed door, voeg er de suiker en de olijfolie aan toe en breng op smaak met eventueel nog wat zout en peper.
Zet de tzatziki koel weg en laat nog een paar uurtjes staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Bron

Lekker tafelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top