Varkensvlees met perzik

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Gevonden in chinees/aziatisch kookboek en aangepast naar eigen smaak 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
Varkensvlees op blokjes 400 gr
Champignons 250 gr
ui 2
perzikpartjes 1 (klein) blik met sap

Marinade:
Knoflook 3 tn of + of - naar goesting (geperst)
Ketap een serieuze scheut
Sesamolie een serieuze scheut
rijstwijn een druppeltje of wat
bloem een beetje

Saus:
Ketjap serieus veel
Bruine suiker 1 el
Korianderblad naar smaak

rijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle marinade ingrediënten in schaal en voeg varkensvlees toe. Roer goed en laat zeker 30 minuten trekken
Champignons snijden in partjes en alvast voorbakken
Ui snipperen en vervolgens fruiten met wat boter in hapjespan
Varkensvlees met marinade toevoegen aan ui en bakken tot bijna gaar
Champignons toevoegen, door elkaar roeren
Ketjap en bruine suiker toevoegen
Perzikpartjes (met sap) toevoegen
Alles aan de kook brengen en laten pruttelen voor 10 minuten

Kook ondertussen rijst

Bron

kookboek van Ken Hom

Serveertip

varieer met kip of maak het vegetarisch met bijvoorbeeld stukjes des

probeer ook eens in plaats van rijst gebakken aardappel (met mayonaise) (persoonlijke favoriet)

eventueel de saus binden met wat maizena

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Didier73 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten