1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkensvlees met perzik

Varkensvlees met perzik

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2021

Ingrediënten 3 personen


Varkensvlees op blokjes 400 gr
Champignons 250 gr
ui 2
perzikpartjes 1 (klein) blik met sap

Marinade:
Knoflook 3 tn of + of - naar goesting (geperst)
Ketap een serieuze scheut
Sesamolie een serieuze scheut
rijstwijn een druppeltje of wat
bloem een beetje

Saus:
Ketjap serieus veel
Bruine suiker 1 el
Korianderblad naar smaak

rijst



Gevonden in chinees/aziatisch kookboek en aangepast naar eigen smaak 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle marinade ingrediënten in schaal en voeg varkensvlees toe. Roer goed en laat zeker 30 minuten trekken
Champignons snijden in partjes en alvast voorbakken
Ui snipperen en vervolgens fruiten met wat boter in hapjespan
Varkensvlees met marinade toevoegen aan ui en bakken tot bijna gaar
Champignons toevoegen, door elkaar roeren
Ketjap en bruine suiker toevoegen
Perzikpartjes (met sap) toevoegen
Alles aan de kook brengen en laten pruttelen voor 10 minuten

Kook ondertussen rijst

Serveertip

Varieer met kip of maak het vegetarisch met bijvoorbeeld stukjes des

probeer ook eens in plaats van rijst gebakken aardappel (met mayonaise) (persoonlijke favoriet)

eventueel de saus binden met wat maizena

Bron

Kookboek van Ken Hom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Didier73


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Didier73
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top