Curry eigen maak
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-04-2021
Zelf fijn getuned op basis van gevonden werkwijze op internet
Ingrediënten 4 personen
Kipblokjes 400 gramDiverse hele zaden (bijv.koriander, mosterd, sesam, komijn, kruidnagel) 1 el
Ui 1
Knoflook 2, 3 tenen (of meer naar eigen goesting)
Gember 2 tot 5 cm (naar eigen goesting)
(Knoflook en gember fijn snijden (in keukenmachine)
Kokosmelk (goede) 400 ml
Extra water (0,5 blikje van de kokosmelk)
Kruiden: maak keuze uit bijvb koriander, kurkuma, kerrie, komijn, paprikapoeder, kardemom, fenegriekpoeder (1 el van elks of minder naar eigen goesting)
Cayennepeper 0,25 tl
Zout 1 tl
Honing naar smaak
Citroensap 1 citroen
Garam Masala 1 el
Tomatenpuree 2 blikjes van 70ml
korianderblad
olie
Naan of rijst
Bereidingswijze
Bak de kopblokjes met evt wat p+z in een pan/wok tot bijna gaar. Hou nog even apart
Maak olie warm in de pan/wok tot heel heet
Doe de zaadjes in de pan en laat ze warm worden tot ze gaan springen
Snijd ondertussen de ui fijn en voeg deze bij de zaadjes. Draai het vuur lager
Voeg de knoflook en gember toe na een minuut of 4
Voeg dan de kruiden naar keuze toe
Daarna het zout
Bak dit een 2tal minuten
Voeg cayennepeper toe
Voeg dan de kip toe
Daarna de kokosmelk en het water en na wat roeren ook de garam masala
Voeg de 2 blikjes tomatenpuree toe
laat de curry sudderen tot de gewenste dikte
Proef of de curry op smaak is.
Finetune met evt extra zout, honing en Citroensap
Besprenkel evt met korianderblad en/of fenegriekblad
Maak naan warm of de kook de rijst
Bron
internet
Serveertip
serveer met eenvoudige salade
voeg evt champignons of kokossnippers toe
vervang kip door pompoen voor vegetarische variant (verwarm de pompoen alvast voor in de oven)
bestrooi met gebakken uitjes en/of seroendeng
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties