Tikka Massala
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Na een beetje experimeneren met kruiden en chili is dit tikka massala gerecht een favoriet geworden. Ik vind het een feest om mijn neus 'in' de marinade te steken en alle geuren te ruiken.
Ingrediënten 6 recipe.people
Marinade:Kipfiletblokjes 600gr
Yoghurt 1 cup
Knoflook 1,5 el (fijngesneden of in keukenmachine samen met de gember)
Gember 1 el
Garam Masala 2 tl
Kurkuma 1 tl
Komijnpoeder 1 tl
Kashmiri chilipoeder 1 tl (of 0,5 tl gewone chilipoeder) (zelf hou ik het bij 0,25 tl aan chilipoeder, dat is al heet genoeg voor mij (zeker wanneer het restant de volgende dag wordt opgewarmd )
Zout 1 tl
Saus:
Olie 2 el
Boter 2 el
Ui 1 grote
Knoflook 1,5 el
Gember 1 el
Garam Masala 1,5 el
Komijnpoeder 1,5 tl
Kurkuma 1 tl
Koriander 1 tl
tomatenpassata 400 gr
Kashmiri chili 1 tl (of minder/meer naar smaak)
chilipoeder 1tl (optioneel)
Zout 1 tl
Slagroom, ongeklopt 1,25 cup
Water 0,25 cup
Bruine suiker 1 tl
Koriander naar smaak
Naan of rijst
Bereidingswijze
Voor te marineren:
doe de kip met alle marinade ingrediënten in een (grote) schaal en meng goed. Dek de schaal af en laat de marinade 1uur of een hele nacht trekken in de koelkast
Verwarm een wok op matig vuur. Doe er olie in en wanneer warm ook de kipmarinade. Bak voor een paar minuten tot het rondom gekleurd is. Haal het uit de pan en bewaar apart voor straks
Doe boter in dezelfde pan en voeg gesnipperde ui toe. Verwarm tot de ui zacht wordt.
Voeg de knoflook en gember bij tot deze gaan geuren
Voeg dan de garam masala, komijn, kurkuma, koriander toe en verwarm tot deze gaan geuren
Voeg vervolgens de tomatenpassata, chilipoeder(s) en zout toe en laat voor 15 minuten sudderen
Doe dan de room en de suiker erbij, voeg ook de voorgebakken kip erbij en laat nog voor 10 minuten sudderen
Maak onderwijl naanbrood of rijst
Bron
internet
Serveertip
serveer met een eenvoudige salade
de tweede dag nog lekkerder