1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gevulde paprika
  5. Gevulde paprika met zeewolf

Gevulde paprika met zeewolf

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2021

Ingrediënten 4 personen


600 g zeewolffilets (diepvries)
400 g bladspinazie (diepvries)
200 g tomatenblokjes (diepvries)
4 rode paprika's of gele
200 g mascarpone
100 g geraspte gruyere kaas
2 dl light room
1 tl paprikapoeder
1tl kerriepoeder
snuifje nootmuskaat
1 mespunt pilipili
peper en zout



Gevulde paprika met zeewolf
Gevulde paprika met zeewolf

Zeewolf is een echte lentevis. Je vindt hem tot eind juni in de versmarkt . Zijn uitgesproken smaak past ook uitstekend bij typische lentegroenten, zoals asperges en venkel.Nog een troef , zeker met de mooie dagen: zijn vaste structuur. Daardoor is hij heel geschikt om op de barbecue te grillen. Maar u kan hem zeker ook gewoon bakken in de pan of in de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in blokjes van ± 1 cm.
- Snij hoedjes van de paprika's en hou ze apart. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten.

Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven)

1 Meng de blokjes vis met de mascarpone, het paprikapoeder, het kerriepoeder en de pilipili. Kruid met peper en zout.
2 Vul de paprika's met de mascarpone-vismengeling en strooi er de geraspte gruyère over. Schik de gevulde paprika's in een ovenschotel en leg de paprikahoedjes ernaast. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
3 Schakel daarna nog 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
4 Verwarm de diepgevroren spinazie samen met de lichte room in een kookpot. Laat 3 min. sudderen en voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat alles nog 2 min. doorwarmen.
Afwerking

Maak op elk bord een bedje van spinazie en tomaten en schik er een gevulde paprika op. Geef er pasta (bv. linguine) bij en leg het hoedje van de paprika op het bord als garnituur.

Serveertip

Drankensuggestie

Wijn
-Chardonnay 'Blown Away' McLaren Vale - Australië Heel frisse en elegante neus van wit en geel fruit (ananas, perzik), vijgen en botersnoepjes. De smaak is sappig, vol en elegant, met opnieuw veel rijp fruit en mooie zuren die het geheel fris houden.

of
-La Jouchère A.C. Chablis Michel Laroche Fijne witte bourgogne met een delicaat parfum (chardonnaydruif) en een groengetinte kleur. Droge, maar tegelijk sappige en fruitige smaak.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top