PASTA PRIMAVERA MET RICOTTA EN KRUIDEN
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijke pasta primavera bomvol vitamientjes. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen en de kruiden zorgt voor een verrassend fris sausje.
Bereidingswijze
-Snij de houterige uiteinden van de groene asperges en snij de asperges in 3. Hak de kruiden fijn. Was en rasp de schil van de citroen.
-Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de farfalle toe. Voeg na 7 minuten de asperges toe en nog eens 3 minuten later de peultjes. Proef na 2 minuten of de pasta beetgaar is en giet af. Hou een kopje van het kookvocht bij.
-Meng de ricotta door de pasta en voeg wat van het kookvocht toe, voor een mooie, gladde saus. Voeg de kruiden en de zeste van de citroen toe en kruid royaal met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat sap van de citroen toe.
-Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.
Bron
15gram