Koshari

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2021

Een vriend van mij is Egyptenaar en heeft dit recept verzocht. Ik ben benieuwd of het lekker is. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Tomaten saus:

Olijf olie
1 ui
4 knoflook teentjes
1 L gezeefde tomaten
2 El natuur azijn

Kruiden mix:
1 El Komijn poeder
1 El Kerrie poeder of kurkuma
1 El zoete paprika poeder
1 Tl koriander gemalen
1/2 Tl Zout
1/2 Tl peper

Koshari:
200 gram Basmati rijst
200 gram macaroni
150 gram kikkerwten (niet gedroogd)
50 gram gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koksmes
pannen
Spatel
Zeef
Snijplank

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak de kruidenmix en meng alle kruiden in een kommetje
- Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de rijst en macaroni
- Was de rijst met koud water
- Snijd de ui en knoflook

De saus:
- Olie in de pan en fruit de ui
- Knoflook door de pers en toevoegen
- Voeg toe 2 El van de kruidenmix
- Voeg toe de gezeefde tomaten en daarna zeef de kikkerwten
- Voeg toe de kikkerwten aan de saus
- Laat sudderen op laagste vuur

De macaroni:
- Kook de macaroni 13 minuten in heet water met zout
- Giet de macaroni en voeg het toe bij de tomaten saus

Bereiding rijst
- Kook de rijst in water met de rest van de kruidenmix

Serveren:
1ste laag met rijst
2de laag de saus met macaroni
3de laag gebakken uitjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten