1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pizza
  6. Turkse Wrap – Pizza

Turkse Wrap – Pizza

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2021

Ingrediënten 2 personen


1 rode paprika in grove stukken
1 tomaten in grove stukken
10 gr peterselie bladpeterselie grof gesneden.
1 teen knoflook
150 gram rundergehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl peper
4 wraps van 40 gr
1 tl zout
60 gr knoflooksaus kant en klaar ( of volgens het slank recept zelf gemaakt)

1 tomaat in kleine blokjes
50 gram dunne reepjes ijsbergsla
100 gr komkommer in kleine
½ rode ui grof gesneden
blokjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, staafmixer of keukenmachine, bakpapier en ovenplaat


Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza
Turkse Wrap – Pizza

Heerlijke pizza gemaakt op een wrap vanwege minder calorieën. Gemakkelijk op voorhand te maken. Tien tot 15 minuten in de oven, even afwerken en smullen maar. Heerlijk met een pittige streep sriracha en de slanke knoflooksaus. Wij hebben ervan gesmuld en slechts Kcal 484 per persoon.

Lichte-caloriearme-en-toch-heerlijke-knoflooksaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de rode ui, peterselie , teen knoflook, 1 tomaat en de paprika in de keukenmachine of met een staafmixer tot een soort van grove tapenade. Druk met de achterkant van een lepel eventueel nog wat vocht weg. Meng de tapenade samen met het gehakt, peper, zout, korianderpoeder , komijnpoeder, tijm en het paprikapoeder goed door elkaar. Verdeel dit mengsel in 4 gelijke delen en beleg er de 4 wraps mee. Het verspreiden gaat het handigste met schone handen.

Zet de wraps op een bakplaat met bakpapier voor 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


Werk de Turkse Wrap - Pizza's af met reepjes ijsbergsla, komkommer en tomaat en een dot knoflooksaus.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top