
75 gram oude kaas in hele kleine blokjes gesneden
2 eetlepels crème fraîche of Griekse yoghurt
5 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
(snufje zout) heb ik achterwege gelaten. kaas is zout genoeg
flinke snuf vers gemalen zwarte peper( ik had 4 seizoenen peper )
1 theelepel mosterd
2 theelepels grove mosterd( Limburgse)
3 theelepels gedroogde bieslook
0,5 theelepel kurkuma
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel poedersuiker
Snijplank, mes, schaaltje, kom en lepel
Als je van kaas houdt en in het bijzonder van oude kaas dan moet je echt deze salade eens proberen. Klaar in een zucht en lekker op een broodje bij de lunch, op een toastje bij een goed glas wijn , of extra erbij op de brunchtafel of bij een bbq. Weer eens wat anders dan een eiersalade
Doe alle ingrediënten voor de salade in een kommetje en roer goed door elkaar. Proef en voeg eventueel dat snufje zout toe. Ik vond dat niet nodig.
Roer er de piepkleine blokjes kaas door en zet afgedekt koel tot gebruik weg. Even met wat fantasie het schaaltje opleuken en smeren en genieten maar.
Op een broodje bij de lunch. Op toast of een cracker bij de borrel. Ook heerlijk met Weydelijner kaas 35 + met minder zout .
Familie over de kook. Eigen tekst en foto's